Vajinada Siğil

Siğiller, HPV virüsünün vücuda girmesinden sonra oluşan lezyonlardır. Vajina siğilleri farklı görüntülerde kendilerini gösterebilirler. Bazen sadece et beni şeklinde tek bir tane olabileceği gibi çok sayıda da olabilir. Vajinadaki siğiller daha çok vajina giriş kısmında, büyük dudaklarda izlenir. Bazen rahin ağzında ve vajina duvarlarında kitle haline gelmiş çok sayıda siğil de izlenebilir. Vajina siğilleri ihmal edilirse, koparılırsa, jilet ile kesilirse, etkin olmayan ilaçlar ile evde kendi kendine tedavi etmeye çalışılırsa çoğalır ve çoğaldıkça tedavisi zorlaşır ve genital bölgedeki virüs yükü artar.

Vajinada et beni çok nadir görülür. Eğer cinsel olarak aktif bir bireyseniz ve vajinada, vulvada sonradan çıkan et benine benzer oluşumlar görürseniz bu lezyonlar büyük ihtimalle siğildir.

Vajina siğilleri yüksek riskli HPV türleri nedeni ile meydana gelmişse rahim ağzı (serviks) kanseri riskinde artış olur. Özellikle HPV 16 ve HPV 18 tipleri rahim ağzı kanseri riskini 400 kat artırabilirler.

Vajina siğilleri yayılıp makat bölgesine de geçebilirler. Eğer makatta siğil oluşursa anal kanser riski de artar.

Vajina siğillerinin hangi HPV tipi tarafından oluşturulduğunu bilmek önemlidir. Yüksek riskli olan HPV nin tespiti sonrasında kolposkopi işlemi ve smear testi yapılır. Riskli bölgelerden biyopsi alınır ve hasta sık takip edilir. Bu takipler ile oluşabilecek rahim ağzı kanseri, vulva kanseri ve anal kanser önlenebilir.

Vajina siğilleri bütün siğillerde olduğu gibi tedavi edilir. Vajina siğilleri lazer ve koter ile tedavi edilebilir. Lazer tedavisi siğile odaklı olduğu için işlem sonrası ağrı olmaz ve iz kalmaz. Bu nedenle vajina siğillerini tedavi etmek için lazer ile siğil tedavisi seçeneğini tercih etmekteyiz.

Vajina siğilleri lokal anestezi ile uyuşturulur ve ardından siğilden HPV DNA örneği alınır. Vajinal sürüntü alınır ve servikal smear yapılır. Sonrasında da fraksiyonel lazer ile siğiller yok edilir. İşlem sonrasında nüksleri önlemek için sigaranın bırakılması önemlidir. HPV aşısının yapılması gerekir. HPV aşısı HPV nin vücuttan ve nükslerin azaltılması açısından önemlidir. Siğiller bir müddet tekrarlayabilir ama kararlı ve doğru tedavi ile HPV virüsü vücuttan atılabilmektedir. Pinpon etkisinin olmaması için erkek partnerin en az 6 ay prezervatif kullanması önemlidir.

Siğillerin tekrarlaması durumunda hemen doktora başvurulmalıdır. Siğillerin koparılması, kesilmesi daha da fazla yayılıma sebep olup bütün tedavinin sil baştan başlamasına sebep olacaktır.

Silivride bulunan HPV Tedavi Merkezimizde vajina siğilleri fraksiyonel lazer ile tedavi edilmektedir.

Lazer ile vajina siğilleri tedavisi hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için 0 212 986 08 22 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.


Bu yazımız da ilginizi çekebilir !
Peniste Siğil
Peniste Siğil

Penisteki siğiller yayılıp makat bölgesine de geçebilirler. Eğer makatta siğil oluşursa anal kanser riski artar.

Sayfaya Git

Arama Terimleri
  • Vajinada siğil
  • Vajina siğili
  • Vajinadaki siğili yakma
  • cinsel organda siğil
Hemen Arayın